Eredmények

A LEADNF projekt KÉZIKÖNYVE magyarul, románul és angolul a következő linkekre kattintva érhetők el:

KÉZIKÖNYV (HU)  +   Módszertani melléklet             

KÉZIKÖNYV (RO)                       

KÉZIKÖNYV (EN)

A  projekt alatt, többszáz fő bevonásával készített magyar és román kutatások és a kutatási terv a linkekre kattintva tekinthetőek meg.

KUTATÁSI TERV (HU)                  KUTATÁSI JELENTÉS- Magyarország

KUTATÁSI TERV (RO)                  KUTATÁSI JELENTÉS – Románia    

KUTATÁSI TERV (EN)                 KUTATÁSI JELENTÉSEK angolul 

TRANSZNACIONÁLIS MEETINGEK

A projekt során 5 partnerek közötti találkozót valósítottunk meg (kettőt-kettőt Magyarországon és Romániában, egyet pedig Brüsszelben), ahol a projekt addigi elért eredményeit, és a következő időszak lépéseit beszéltük át.

KUTATÁS

A projekt első felében Magyarországon és Romániában is  zajlott egy kutatás olyan 14-22 év közöttiek körében, akik lemorzsolódtak az iskolai rendszerből. Mindkét kutatás egy kérdőíves felmérésből és egy kisebb csoportban történő fókuszcsoportos beszélgetésből állt, amelybe összesen 300 fiatalt vontunk be a két országból.

MÓDSZERTAN FEJLESZTŐ WORKSHOP

Az egy hetes workshopon a partnerek és a velük kapcsolatban álló szakemberek vettek részt 2017. április 1-9. között Budapesten, amelynek a Hunor Hotel adott helyszínt.

ZÁRÓESEMÉNYEK

2017. szeptemberében két nagyobb hangvételű konferencia valósult meg Romániában majd Magyarországon, ahol a témában jártas szakemberek adtak elő és tartottak workshopokat. A két eseményen összesen 250 fő körüli meghívott vett részt.

Októberben pedig egy kisebb létszámú esemény valósult meg Brüsszelben, aminek keretében az Európai Parlamentbe is ellátogattunk.

A magyarországi konferencián készült videó megtekinthető itt:

A Tempus Közalapítvány interjúja Szentpétery Elemérrel, az Együttható Egyesület és a projekt vezetőjével. A cikk ITT érhető el.